неделя, 21 декември 2014 г.

Хобит: Битката на петте армии



  Хобит: Битката на петте армии 

  Сред трите филма, този определено беше най-добрият! Обичам първите два, но този го обичам най-много. Беше перфектният завършек на филмите за Средната земя! Просто нямам думи с които да изразя чувствата си. Израснала съм с Властелина на пръстените, затова обикнах и Хобит така. Средната земя стана част от мен още когато бях на...6.
  Накратко: Филмът започва с изпепеляването на Езерния град. (Проклет да си, Смог!). Джуджетата са възвърнали планината си, но нищо не е така, както трябва. Торин е прекалено заслепен от златото, което притежава и не иска да се раздели с нито една монета. Когато отказва да даде полагащия се дял богатство на Елфите и оцелелите хора от Езерния град, те са готови да вдигнат война за полагащия им се дял. Но на прага на битката те разбират, че следва нещо много по-страшно. А именно тогава започва битката на петте армии. Хобитите(добре де, само Билбо), елфите, джуджетата и хората се обединяват срещу общия им враг - орките. Няма да издам завършека! 
  На финала така плаках, че баща ми се разсмя, а жената, която стоеше отляво постоянно пускаше негативни коментари за външния вид на героите. Надявам се да е забелязала как мятам светкавици по нея с поглед.
  Когато тръгнаха финалните надписи ми се приплака отново, защото си дадох сметка, че това е финала и няма да видя повече любимите ми герои на големия екран.
   Ако се примиря с факта, че всичко е приключило частица от сърцето ми си отива завинаги, НО това няма да се случи, защото в най-скоро време ще посетя най-близката книжарница и ще си купя книгата.
  Сега ме извинете, но отивам да си организирам купон, като си изтегля трите филма на Властелина на пръстените, а може би и двата на Хобит. Тази нощ няма да се спи, но кого го е грижа, сънят е за слабаци!


вторник, 9 декември 2014 г.

Ebooks


  Здравейте, днешният пост ще бъде за някои от предимствата на Е-книгите.
  Едно от предимствата при Е-книгите е, че можете да ядете, докато четете. Лично на мен това ми е редовният номер. Докато при книгите страниците просто не могат да стоят отворени от само себе си и се цапат и трябва да ги подпирам с всякакви подръчни предмети около мен.
  Когато чета книга обичам да заставам във всякакви невъзможни пози (дано не съм единствена), например - с краката нагоре, свита на топка а книгата отгоре, при което ръцете ми изтръпват, а страниците се затварят. Докато Е-книгата, в каквато и поза да съм, мога да я въртя на всички страни така, че да ми е удобно.
  Много държа книгите ми да са в перфектно състояние. Когато купуваме Е-книга не можем да скъсаме корицата или да повредим страниците. Но при книгите просто трябва да поемем този риск.
  Друго предимство при Е-книгите е, че можем да четем в тъмното, а при книгите - не. Но: когато родителите ми ме хванат да чета книга в 3 сутринта (защото всички знаем, че когато попаднем на интересно четиво, просто няма как да го оставим, докато не го прочетем) следва дълъг спор. Затова просто включвам коледните си лампички (повярвайте ми, светло е като ден) и продължавам четенето си. Родителите ми мислят, че спя. Аз чета. Всички са щастливи.
  Представете си как четете дадена книга в електронен вариант, на най-интересната част сте и изведнъж.....БУМ: ЧЕРЕН ЕКРАН или режим "ЗАСПИВАНЕ". Да, не е приятно. Докато при хартиените книги четем когато поискаме,където поискаме и просто няма как да и падне батерията.
  Винаги съм предпочитала книгите на хартиен вариант. При Е-книгите просто ми липсва физическия контакт с книгата. Обичам да разлиствам страниците, да чувствам хартията между пръстите си, да вдъхвам миризмата и. Когато купя нова книга да я поставя на лавицата, за да се наслаждавам на перфектната хармония, която се получава между нея и другите книги. Тези неща са просто безценни!

четвъртък, 4 декември 2014 г.

Спойлери

  Вчера цял ден се чудих за какво да публикувам тук, днес също. И великата идея ме озари точно преди 5 минути... Дааа, всички обичаме спойлерите *можете да усетите сарказма*. Какво по-хубаво от това да ти разкажат за някоя книга преди да си изсмукал съдържанието и? Сериозно, хора ( и под "хора" имам предвид Георги и Мони) не ми казвайте нищо преди да съм прочела/изгледала книгата или филма, защото знам, че вие обичате да го правите. Нямах предвид точно обичате, та това е вашето занимание-да ми съсипете живота (тоест, да ми кажете всички развръзки в книгата, а това са моменти, които не трябва да се изказват, дори и да се споменават). Ето едни чести употребявани от тях вметнати в разговорите ни СПОЙЛЕРИ
"......., а да и Кал каза така"; "Добре няма да ти казвам нищо, но искаш ли само да ти кажа това....."; "Ооо, ами после не става така, ооо да, чакай малко, всъщност ти не си стигнала до тази част в която Шиши и Аляска се целуват"; "Да, но после ще разбереш, че не Кал прави това на игрището"; "Саймън и Изабел ще се разделят"; "Клеари и Джейс не са брат и сестра" и прочие... Имам чувството, че ако продължа да изброявам няма да свърша, а и поста ще стане твърде дълъг, но важното е, че НЕ ИСКАХ ДА ЗНАМ ТЕЗИ НЕЩА. 
  Досега ви споделях възмущението ми от спойлерите, които приятелите ми "случайно" вмъкват в ежедневните ни теми /това предизвиква много драми/ или просто го правят умишлено, защото искат да ми съсипят живота. Но тук е частта в която смутено трябва да си призная, че и аз обичам да давам някой подробности около това, което съм чела и някой друг го чете в момента или смята да го прочете в бъдеще. Аз съм ужасен човек, знам го. И ако някой иска да ми бъде книжна дружка да знае, че не обичам спойлерите.. 
Намерих едни гифове, които точно ме описват, когато някой ми издаде какво се случва за по-нататък в книгата, която чета или смятам да прочета:



вторник, 2 декември 2014 г.

Ако ние изгорим, вие ще изгорите с нас!


  Гледахте ли вече Игрите на глада:Сойка-присмехулка Част 1? Ако си човек, който е чел книгите, просто няма как да не си пристрастен към филма. 
  Не знам какво исках от филма, но опроверга очакванията ми. Смях се, плаках, пях. Не мога да повярвам че ще трябва да чакам цяла година за да видя финала. Вече официално едно от коледните ми желания е да се телепортирам в 2015, да изгледам филма и да се върна. 
  Бях толкова щастлива, когато видях че са намерили роля и за Ефи Тринкет (Елизабет Банкс), защото тя се явява едва в края на книгата и очаквах да я видя догодина.
 Беше изключително приятно да гледам как една от любимите ми книги оживява пред мен. 
 Радвам се, че Дженифър, както самата тя споделя, е решила да се води по книгата. Харесва ми, че героинята и става все по-силна, запазвайки женствеността си. 
 Пийта...Въпреки че бях наясно какво ще стане, не мога да отрека, че в момента в който среща Катнис, бях на тръни, дишах учестено и се потях. 
 Не мога да пропусна да отбележа колко плаках на речта на Катнис, когато взривиха болницата в Окръг 8!
 Обикнах песента "Hanging tree" в момента в който я прочетох, а когато Джен я изпя се влюбих в нея още повече. Буквално не мога да спра да я слушам. 
 Както и очаквах филмът свърши на най-интересния момент. Така  че... 

                                                                  Игрите на глада днес,
                                                            Игрите на глада утре,
                                                            Игрите на глада ЗАВИНАГИ!

4 причини да подарим книга на Коледа

Нов пост? Да, отново. Това е 2-рият ми пост, може да забележите желанието ми да публикувам, което е огромно. Сега реших да споделя няколко цитата, които показват колко хубав подарък е книгата. 

„Книгите са страхотни за подаръци, защото разкриват скрити тайни“ – Дан Браун, писател, автор на световни бестселъри

„Книгите са страхотни за подаръци, защото в тях са скрити цели светове. Много по-евтино е да купиш на някого книга, отколкото да купиш целия свят“ – Нийл Геймън, автор на детски и фентъзи бестселъри

„Книгите са страхотни за подаръци, защото във време на нужда отвеждат читателя на място, което дава надежда“ – Глен Бек, водещ и автор на политическата книга „Залезът на демокрацията“

„Книгите са страхотни за подаръци, защото са нещо, което обичаме и можем да споделим“ – Джон Литгоу, актьор, музикант и писател


Студ, книги и домашни

Студено е, на училище сме и нямаме време за четене извън рамките на задължителните произведения, които изучаваме в училище. Дори и зимата да е идеалното време за снежни човеци, tumblr снимки и пиене на горещ шоколад, ние читателите може да се оплачем от училището /не е толкова зле ходенето на училище/, но ни лишава от времето предназначено за четене на новите книги, което е лошо, защото най-гадното при почитателите на YA (Янг Адълт) литературата е, че всяка година излизат тонове книги с впечатляващи корици /които ни привличат вниманието/ и чакат да бъдат прочетени. Не е точно лошо, но все пак се занимаваме с домашни. И въпреки всичко това не ми пречи да мразя зимата, напротив обичам я. Е мога само да се надявам, че ще завали сняг за Коледа. Тъкмо стигнах и до нея- кой не обича празника на който се подаряват подаръци? По-късно ще снимам книгите, които ще получа тогава и ще споделя впечатленията ми.